REBLOC terelőelemek


A REBLOC® rendszer elemei, keresztmetszetükben – az Egyesült Államokban kifejlesztett – New Jersey profilnak felelnek meg. A talajjal érintkező közel függőleges talprész kis sebességnél a kerék terelésére szolgál. Az 57°-ban dőlt terelőfelület az ütköző járművet megemeli és így elnyeli a jármű mozgási energiájának egy részét, majd visszatereli a forgalmi sávba. A felső közel függőleges felület pedig visszatartja és megvezeti a járművet.

A REBLOC® rendszer legfontosabb tulajdonsága az elemekben végigfutó un. vonórúd, melyek az elemek végén kapcsolódnak egymáshoz oly módon, hogy a védőberendezés teljes hosszában létrejön egy „lánc”, mely felfogja az ütközés közben fellépő erőket és a betonelem esetleges töréskor megakadályozza az átszakadást.

A REBLOC® rendszert szerkezetéből adódóan nem kell rögzíteni az alépítményhez, így az rugalmas tud maradni. Ezen keresztül érhető el, hogy az ütköző jármű energiájának egy részét a védőberendezés elmozdulása elnyeli.

A rendszer szét,- és összeszerelése az egyszerű kapcsolatrendszer segítségével rendkívül gyorsan és egyszerűen megoldható. Ha ütközés során valamelyik elem megsérül, elegendő csak annak a cseréje, ami egy autódaruval könnyen kivitelezhető.

Elsődleges alkalmazási területei:

  • egyirányú útpályák elválasztása
  • lezuhanás elleni biztosítás (pl. hidak)
  • műtárgyak biztosítása (hídpillérek, portálok)
  • forgalomirányítás és terelés

Vonatkozó műszaki specifikáció: MSZ EN 1317-1, -2, -3, -4, -5
Megfelelőség igazolása: Teljesítménynyilatkozat (CE)

Bővebb felvilágosításért keresse kollégánkat:

Dévényi György
Tel. +36 24 620418 | Fax +36 24 620404 | Mobil +36 30 3267937
gyorgy.devenyi(at)sw-umwelttechnik.hu