Széchenyi 2020 GINOP

 

A kedvezményezett neve:

SW Umwelttechnik Magyarország Építőelemgyár Kft. – Alsózsolcai Gyáregység

A projekt címe:

Az SW Umwelttechnik Magyarország Kft. alsózsolcai telephelyén térburkolatok innovációs fejlesztése

A szerződött támogatás összege:

997.430.000 Ft

A projekt bemutatása:

A „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása c. felhívás szellemében az SW Umwelttechnik Magyarország Kft. 2015-ben azzal a céllal fogott bele egy forradalmian új termékcsoport, az elektronikus szerelvényekkel vagy egyéb információtechnológiai alkatrészekkel felszerelhető térburkolatok kifejlesztésébe, hogy Magyarországon, az Európai Uniós országokban és tágabb nemzetközi szinten is jelentős hozzáadott értékű, jelenleg nem gyártott, az alkalmazhatóság, illetve a környezeti fenntarthatóság követelményeinek megfelelő technológiát fejlesszen ki és értékesítsen alsózsolcai telephelyén.

A projekt keretében létrehozandó termék új, a betonipartól távol álló technológiák egyszerű integrálását teszi lehetővé széles körű felhasználásra, mely magában foglalja az előállításhoz szükséges ismeretek megszerzését, továbbfejlesztését, technológiák, prototípusok fejlesztését. A projekt során végzett kutatások, vizsgálatok eredményei gyakorlatban is hasznosíthatók, magas újdonságtartalmúak.

A beruházás a hátrányos helyzetű Észak-magyarországi régióban újabb családoknak nyújt majd megélhetést, közvetlenül vállalatunkon belül és a kapcsolódó gazdasági társulásokon keresztül is.

A projekt azonosítószáma:

GINOP-2.1.1-15-2015-00576.