2019.12.13

 

Sajtóközlemény

 

SIKERESEN LEZÁRULT A TÉRBURKOLATOK INNOVÁCIÓS FEJLESZTÉSE

 

2019 / 11 / 20

 

Az SW Umwelttechnik Magyarország Építőelemgyár Kft. 997, 43 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében „Az SW Umwelttechnik Magyarország Kft. alsózsolcai telephelyén térburkolatok innovációs fejlesztése” címmel benyújtott pályázatával.

 

A GINOP-2.1.1-15-2015-00576 azonosító számú projekt keretében piacorientált kutatás-fejlesztés valósult meg a SW Umwelttechnik Magyarország Kft alsózsolcai telephelyén. A beruházás évi 2 milliárd forint árbevételt eredményez majd és 25 új munkahelyet is teremt.

 

A „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” c. felhívás szellemében a Kft. 2015-ben azzal a céllal fogott bele egy forradalmian új termékcsoport, az elektronikus szerelvényekkel vagy egyéb információtechnológiai alkatrészekkel felszerelhető térburkolatok kifejlesztésébe, hogy Magyarországon, az európai uniós országokban és tágabb nemzetközi platformon is jelentős hozzáadott értékű, jelenleg nem gyártott, az alkalmazhatóság illetve a környezeti fenntarthatóság követelményeinek megfelelő technológiát fejlesszen ki és értékesítsen alsózsolcai telephelyén.

 

A projekt keretében létrehozott termék új, a betonipartól távol álló technológiák egyszerű integrálását teszi lehetővé széles körű felhasználásra, mely magában foglalja az előállításhoz szükséges ismeretek megszerzését, továbbfejlesztését, technológiák, prototípusok fejlesztését. A projekt során végzett kutatások, vizsgálatok eredményei gyakorlatban is hasznosíthatók, magas újdonságtartalmúak. Ennek a fejlesztésnek elválaszthatatlan részeként itthon „Bennmaradó héjmag vibrált-sajtolt betontestek belső üregének létrehozására” címmel hazai szabadalom, számos európai uniós országban pedig használati mintaoltalom került bejegyzésre.

 

Az SW Umwelttechnik átfogó beruházása kiterjed más mellett egy 3200 m2 területű betonblokk-gyártó csarnok, valamint adagoló és keverő berendezés építésére, egy világszínvonalú, teljes mértékben automatizált betonblokk-gyártó technológiai sor létesítésére, adagoló és keverő berendezés beszerzésére (nagyteljesítményű magbeton- és kopóréteg-keverő, silórendszer, kavicsbetároló rendszer), érlelőkamra kialakítására, csomagológépekre, közlekedőút létrehozására kamionok számára.

 

További információ kérhető:

 

Kraft Kata

 

+36 30 267 8626 / kata.kraft@sw-umwelttechnik.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2019.09.27

Soha nem látott innovációra épülő üzemet nyitottunk meg Alsózsolcán

Több, mint 130 vendégünkkel együtt ünnepeltük új térkő gyártó üzemünk átadását Alsózsolcán. Az eseményt megtisztelte jelenlétével és köszöntőjével Gulyás Gergely Miniszterelnökséget Vezető Miniszter, Csöbör Katalin miskolci országgyűlési képviselő, és Dr. Elisabeth Ellison-Kramer, Ausztria budapesti nagykövete is. Az új üzemben többek között egy új termékcsoportot, az elektronikus szerelvényekkel vagy egyéb információtechnológiai alkatrészekkel felszerelhető térburkolatokat fogunk gyártani. A több mint 3 milliárd forint értékű ipari beruházás eszközei európai uniós közbeszerzés keretében kerültek beszerzésre, beruházásunk finanszírozása részben a GINOP211 pályázati konstrukcióban történt. Ez az üzem a büszkeségünk, köszönjük a megvalósításban részt vevő kollégáink munkáját!

 

2019.06.03

Alsózsolcai gyáregységünkben sikeresen lezárult a Széchenyi  2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében megvalósuló fejlesztési projektünk következő munkaszakasza.

"Az SW Umwelttechnik Magyarország Kft. alsózsolcai telephelyén térburkolatok innovációs fejlesztése" című, GINOP-2.1.1-15-2015-00576 azonosítószámú projekt keretén belül elkészült a közel 3.200 m2 alapterületű gyártócsarnok, melyben korszerű gyártótechnológiákkal zajlik majd a forradalmian új, információtechnológiai alkatrészekkel felszerelhető beton térburkolatok gyártása. A csarnok kivitelezője a Pallér Csarnok Kft.

Az építőipar és az infokommunikáció terén megvalósuló projektünk során kibővítjük a hagyományos betonkő burkolatok funkcióját intelligens, kívülről változtatható tartalmak, információk megjelenítésével.  A fejlesztésünk közvetlenül kapcsolódik az infokommunikációs technológiák és szolgáltatások, valamint a befogadó és fenntartható társadalom, élhető környezet ágazati prioritásokhoz.

A legújabb technikai feltételeknek megfelelő eszközökből álló gyártó technológiák csarnokon belüli összehangolt működése alapján a térburkolatok próbagyártása is hamarosan elindul.

A beruházás záró dátuma: 2019. december 31.